Ribe Domkirke - også for børn

Afstand: 0.07 Km

 | +45 75 42 06 19 |  kirken@ribe-domkirke.dk |  Ribe Domkirke | 
Ribe Domkirke - Danmarks ældste domkirke - i Danmarks ældste by. Tag dine forældre i hånden, og gå op ad de mange trappetrin til toppen af Borgertårnet, hvorfra I kan se langt ud i landskabet og ned i Ribes små gader. Kom højt tilvejrs i Danmarks ældste domkirke.

Tag dine forældre med op i det 52 meter høje tårn i Ribe Domkirke.  Borgertårnet hedder det og det er bygget i 1300-tallet som Ribes vagt- og stormklokketårn. Herfra kan du, som vagterne i gamle dage, se langt ud over landskabet og ned i de små gader i Ribe og se hvad der sker dernede. Hvis du er under 14 år skal du have en voksen med op i tårnet.

Ribe Domkirke virker kæmpestor i det flade landskab, og det er en ret fantastisk tanke, at tilrejsende er blevet mødt at dette bybillede siden midten af 1200 tallet, hvor kirken stod færdigbygget. 

Domkirkens navn er Vor Frue Kirke. Den er Danmarks eneste femskibede kirke, og der er mange interessante detaljer. Der er blandt andet gravminder over byens og nogle af rigets mægtigste mænd, samt Nordens ældste epitafium, opsat af Valdemar Sejr over en søn som døde i 1231.


Kirkens klokker spiller Brorsons salme "Den yndigste rose" kl. 8.00 og 18.00, folkevisen om Dronning Dagmar kl. 12.00 og 15.00.

Biskop i Ribe
Allerede omkring år 860 fik Ansgar, Nordens Apostel, tilladelse til at opføre en kirke og lade en kristen præst bo på stedet. Det er dog først fra ca. år 948, at vi med sikkerhed kan sige, at der har været en biskop i Ribe og dermed en Domkirke.

Michelin Travel Guide
Ribe Domkirke er i Michelin Guiden igen blevet tildelt **-stjerner. Læs om hvorfor Ribe Domkirke er en omvej værd. Ribe Domkirke har fået en flot placering i den franske Michelin Guide over seværdigheder. Domkirken har fået to stjerner i guiden, hvilket er det næsthøjeste, der tildeles. Dette er kun givet til få seværdigheder i Danmark.

Carl Henning
I koret ses farvestrålende malerier og mosaikarbejder af Carl Henning Pedersen (udført 1982-87).

Åbningstider
Se nedenfor, dog uge 7, 14 og 42 - 10.00-17.00
Søndag fra kl. 12.00. Adgang til kirken kun såfremt der ikke er kirkelige handlinger.

#ribedomkirke #ribedomkirketårn #visitribeesbjerg

Opdateret af: VisitRibeEsbjerg  | tourist@businessesbjerg.com
Fotograf: VisitRibeEsbjerg Copyright: VisitRibe
Fotograf: VisitRibeEsbjerg Copyright: VisitRibe
Fotograf: VisitRibeEsbjerg Copyright: VisitRibe
Fotograf: VisitRibeEsbjerg Copyright: VisitRibe