Nicolai - Kulturhus i Kolding

Afstand: 48.37 Km

 | 79797575 |  nicolai@kolding.dk |  http://www.nicolai.kolding.dk | 
Nicolai er et kulturelt kraftcenter i hjertet af Kolding.

Komplekset består af fem selvstændige huse, men fungerer også som én kulturel helhed.

Rammerne signalerer både kvalitet og nytænkning – noget, der går igen i alle husenes tilbud.

I Nicolai dyrker vi mangfoldighed, kreativitet og nye møder mellem kunstarter og kulturudtryk. 

Nicolai Biograf
Biografen er en ’art cinema’, der viser et bredt udsnit af kunstneriske kvalitetsfilm, suppleret med et mainstream-repertoire, der spænder over børne- og ungdomsfilm, familie- og dokumentarfilm. Begge biografsale er fuldt digitaliserede, så både billede og lyd bidrager til den store biografoplevelse. Derudover tilbyder biografen en lang række kulturelle arrangementer som foredrag, debataftener, temadage mm.

Nicolai Café
Caféen serverer italiensk inspireret mad med enkle og friske råvarer. Kvalitet og omhyggelighed er i centrum – alt er tilberedt fra bunden.
Nicolai Café har også et take-away spisekort, så du kan nyde den lækre mad derhjemme. 

Filmværkstedet (Gyserskolen)
Filmværkstedet er er en del af Den Internationale Gyserskole, og det har til huse lige ovenpå Nicolai Biograf & Café. Filmværkstedet tilbyder fagmoduler, sparring og netværk. Her kan man arbejde med egne og Filmværkstedets projekter, få indblik i filmens historie, verden og tilblivelse - og få testet egne drømme og talent!

Kolding Stadsarkiv
Stadsarkivet er byens og kommunens hukommelse. Her kan man finde fortællinger om livet i Kolding - fotografier, film og beretninger. Stadsarkivet er center for studier i byens historie - både for forskere, byens borgere og skolebørn. Alle kan benytte arkivet, hvad enten man vil have noget at vide eller har noget, man gerne selv vil fortælle.

Nicolai for Børn
Nicolai for Børn er et oplevelsesunivers i børnehøjde for de 2-12-årige. Børnene kan gå på opdagelse sammen med deres familie og blive mødt med spændende, kreative udfordringer. Huset tilbyder billed-, design- og teateraktiviteter og arrangerer workshops for skoler og institutioner. Her arrangeres også professionelt børneteater, koncerter og meget mere. 

Nicolai Kunst & Design
Den gamle Pigeskole er i dag centrum for kunst, design og iværksætteri.
Huset består af udstillingslokaler i stueetagen, som præsenterer udstillinger med professionel kunst, design og kunsthåndværk - ca. 10 udstillinger om året.

Bygning 5
Nyt kulturhus i Nicolai komplekset, med plads til kultur-entreprenører, kultur-aktører, iværksættere, kreative tiltag og meget andet.

Nicolai Scene
Det, der engang var Gymnastikhuset danner i dag ramme om koncerter med professionelle, amatører og elever på scenen. Salen har en unik akustik og regnes som Trekantsområdets fineste koncertsal til kammermusik.
Nicolai Scene er hele Nicolais scene – her afholdes foredrag, børneteater, udstillinger, tangoaftener og meget mere.

Gården i Nicolai
Den gamle skolegård er tilført nyt liv af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og fremstår nu som et spændende og prisbelønnet byrum, hvor der året rundt er markeder, koncerter, underholdning, leg, workshops og byrumseksperimenter.

Opdateret af: Destination Trekantområdet – VisitKolding  | info@visitkolding.dk