Flora på Mandø

Afstand: 19.78 Km

Vestenvinden regerer på Mandø

Floraen på Mandø bære præg af at vegetationen skal hamle op med vestenvinden, som ofte regerer i det flade landskab. Men trods det finder man et spændende udvalg af planter indenfor såvel som udenfor diget.

Tætblomstrende Hindebæger også kaldet Mandø Lyng er nok den plante de fleste best kender fra Mandø. Se foto herover. Den findes almindeligt på standengen ved Vadehavet. Trods det populære navn Mandø Lyng, har planten ikke noget med lyng at gøre. En stor del af populariteten ligger nok i at den med fordel kan tørres og holder farven længe.

Kveller
Kveller eller Salturt er en 5-30 cm høj, enårig plante, som er stærkt bundet til saltprægede strandenge og vader. Den er medvirkende til at binde den slik, som opbygger marsken. Planten er sukkulent og indeholder høje koncentrationer af bordsalt og soda. Planten er spiselig og smager tydeligt af salt. Som følge af den forøgede interesse for raw food bruges den en del som bestanddel i salater m.m.

Eller prøv at sylte en portion Kveller, resultatet er salt, syrligt og sødt og kan bruges til både fiskeretter, fjerkræ og kalvekød.

 



Opdateret af: Vadehavskysten  | info@vadehavskysten.dk
Flora paa Mandoe Fotograf: Destination Vadehavskysten Copyright: Destination Vadehavskysten